Elitært drama

Der er ikke noget nemmere end at hole et 2 meter put – undtagen når det virkelig gælder. Det måtte Korsørs elite-foursome erkende, da deres miss betød, at vores førstehold kunne tage hjem fra det sydvestlige med en kærkommen sejr.

 

Det så ellers ikke godt ud for vores førstehold. Et enkelt point efter den første weekend, 30. april og 1. maj, vidnede om, at ingen drives vokser ind i himlen og vores eksistens i 3. division ikke bare skal tages for givet.
Og da vi så i weekenden 28.-29- maj startede med at få bøllebank af Holbæk, var udsigterne til at undgå nedrykning bestemt ikke lyse. Udebane mod Korsør er ikke verdens nemmeste opgave.
Men drengene ville det anderledes.
Unge Simon Juel og Thomas Gylling tog overbevisende deres singler hjem, men desværre måtte Peter Jensen, Henrik Ryttergaard og Preben Daa strække våben for overmagten, så det hele var hængt op på vores foursome, der på dagen var repræsenteret af Dan Jensen og Jan Kaas. De leverede så til gengæld også varen, så ikke et Hollywood-drama kunne præsentere det bedre.
Foursomen var bagud i det meste af kampen med 2-3 stykker. Faktisk havde Korsør på hul 10 et 1-meter put for at komme 4 op. Men de missede heldigvis.

Jan & Dan var klar over, at hvis ikke de begyndte at presse Korsør, ville det blive svært. Derefter vinder hul 12, og da de kommer på hul 13, får de at vide at 2 singler havde vundet og det er four-somen, der kommer til at afgøre denne match.

Så nosser de sig sammen og vinder 4 huller i træk og kommer lige pludselig en op.

– Vi kunne godt mærke, at Korsør-drengene ikke kunne forstå, hvad der skete, og det virkede, som om de blev lidt nervøse, fortæller Dan.

 – Hul 16 havde vi faktisk et 1-meter put for birdie og at komme 2 op, men misser, men vi er stadig 1 op ud af 17.  Det hul taber vi er og er lige ud af 18. Både Korsør og Jan Kaas driver ud midt bane og havde begge ca. 100 meter ind i stik. modvind.

– Odsherred skal slå først og slår den op til et ca. 4 meter birdie put, Korsør slår bolden pin high, men 2 meter til højre i semi rough. Korsør chipper 2 meter kort af pinden. Odsherred havde birdie put for at vinde matchen, men missede, dog var bolden puttet til en givet.

Nu stod Korsør med ca. 2 meter put, enten for at vinde hele eller tabe HELE matchen. Den unge spiller for Korsør tog sig lang tid for puttet, men missede sit par put, siger Dan.

Odsherred Vinder meget overraskende. Men en meget vigtig sejr, for nu kan vi selv afgøre, om vi skal blive i 3 division.

3. holdet

Fra vores 3. elitehold har vi modtaget følgende om weekenden …
3. holdet.

 

Der var lagt op til en forventelig sejr på hjemmebane lørdag mod Skovbo og både humøret og selvtilliden var høj allerede ved morgenmaden. Det viste sig også hurtigt at alle var skarpe på dagen, så sejren blev 13-1.

Søndag ude mod Solrød havde vi frygtet, idet den netop er blevet kåret af DGU som Danmarks dårligste bane. Vi slog Solrød stort på hjemmebane og niveauet på de spillere vi mødte burde også betyde, at vi skulle vinde, men golf er som mange ved en rigtig svær sport den ene dag og rigtig nem den næste.

Da vi skulle ud kl. 8, drog vi allerede fra Odsherred GK kl. 05.50, så vi landede I Solrød kl. 7.

Her blev vi mødt af deres turneringsleder, som bød os velkommen. Holdkaptajn Peter Olskær havde naturligvis bestilt både morgenmad og frokost til holdet, men det kendt de ikke noget til i Solrød (på trods af fremviste mail med bekræftelse), så vi måtte dele de krummer, der var til overs fra deres egen morgenbord. Ikke en god start.

Lad mig slå fast med det samme – dette er ikke en bane man frivillig betaler greenfee for at spille. Her er tale om en meget kort anlagt pay&play, med “Mickey Mouse” huller, hvor der hele tiden er out of bounds, hvor kun hjemmebanespillere kan finde rundt!.

Alt dette psykede totalt vore stærke hold, så vi tabte 10-4. 

(Dog slog OOF (Odsherreds Ondeste Foursome) til igen og skaffede 4 hæderlige point til huse, red.)

Damer:

I kampweekenden den 28. -29- maj skulle Odsherreds damehold møde Dragsholm på hjemmebane og Holbæk på udebane. Vi startede mod Dragsholm, som kun har én rigtig god spiller med hcp 4,5. Derfor stillede vi igen taktisk op. Stine og Karin ville gerne tage kampen op med hende og hendes makker, så derfor havde vi igen en foursome, der hed Guldbæk & Lund. Absolut en super herlig fight med godt spil. Odsherred takkede for matchen på 14 hul og var der kun 6 over banens par med en dobbeltbogey. Susanne havde i 3. singlen en god og jævnbyrdig match, som Sus lukkede 4-3, mens Anni i 2. singlen gav sin modstander en lektion i hulspil og vandt 7-6. Pernille havde en “skidt dag på kontoret” og måtte se sig slået med 5-4. Men en god, og fra holdkaptajnen, Karin Lunds side, forventet sejr.

Søndag var modstanderne så Holbæk. Der blæste ret kraftigt, så vores forventninger var ikke helt i top. Det gik dog blændende. Stine havde igen overtaget 1. singlen og spillede en storartet match, hvor hun takkede af på 13 hul med en sejr på 6-5.

Susanne havde igen en ret lige og spændende match, men Sus forstår altid at få det bedste ud af alting, så på 17 hul tog hun skyggen af og takkede for matchen, 3-1, super flot, da hendes modstander på papiret var noget bedre end hende. Anni og Karin spillede foursom’en og lagde lidt svagt ud, men kom godt igen og vandt på 15 hul. Høst “høstede” heller ikke rigtig noget i Holbæk. men havde en god match, som først blev afgjort på 18 hul.

To sejre til “damerne”, det var vi rigtig stolte og tilfredse med.

Print Friendly, PDF & Email