Banetilladelse

Banetilladelse hos Odsherred Golfklub

Golf kan forekomme svært – men langtfra umuligt. Det kræver som de fleste andre ting i livet en smule viden og forståelse. For at sikre, at nye golfspillere kan de basale regler og tekniske færdigheder, der er nødvendige for at begå sig på en golfbane, har Dansk Golf Union (DGU) i samarbejde med Professional Golfers Association of Denmark (PGA) udviklet et “Banetilladelseskoncept”.

Nemt forløb til banetilladelsen

Banetilladelsen udgøres af  et sæt af minimumskrav, og i Odsherred Golfklub skal man for at opnå banetilladelset gennemføre følgende forløb:

Deltage i 2 lektioner hos klubbens pro på hold med max. 4 deltagere. Disse grundlektioner skal tages inden deltagelse i fællestræning.

Deltage i 4 – 6  gange fællestræning tilrettelagt for banetilladelse. Disse fællestræninger foregår onsdag eftermiddag, lørdag  og søndag formiddag.

Gennemføre slagprøver i grundsving, putting, bunkerslag og chipping. Disse prøver er en del af fællestræningen, og Pro’en vurderer, om man har bestået de 4 prøver.

Bestå regelprøven, som består af 30 regelspørgsmål. Prøven findes her (klik). Du må gerne tage prøven for sjov og øve dig, og når du føler dig klar, kan du registrere dit resultat. Det videresendes automatisk til klubbens sekretariat, hvis du har registreret dig, og består. Reglerne gennemgås på klubbens regelaftener, ved baneintro med Pro’en og ved begynderafdelingens ”Spil sammen” om mandagen.

Bliv medlem hos os

Forløbet kan påbegyndes, og for nogen også gennemføres helt i løbet af et prøvemedlemskabs varighed. Du kan læse mere om prøvemedlemskabet her (klik). Når banetilladelsen er opnået, og du er meldt “rigtigt” ind i klubben  får du handicap 72. Dit handicap bliver lavere hver gang du har spillet en golfrunde og indtastet en score, der er på mindst 19 point fordelt over 9 huller. Du må selvfølgelig også gerne spille 18 huller ad gangen, så går du ned i handicap, hver gang du får mindst 37 point for din runde. Disse runder kan spilles på vores 9-hulsbane.

Når du har spillet dig ned til handicap 54, opnår du banetilladelse til 18-hulsbanen, hvilket betyder, at du må benytte klubbens 18-hulsbane, og du får udstedt et DGU kort. Måske skal du ændre medlemskab på dette tidspunkt, det hjælper sekretariatet dig gerne med. Du kan se de forskellige typer medlemskaber her (klik). Nu er du helt klar til at drage ud i Danmark og verden og spille andre golfbaner, vær dog altid opmærksom på, at klubberne kan have regler om handicapbegrænsning m.v., der gør, at du ikke kan spille alle baner på alle tidspunkter. Prøv dig frem. God fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email