50 års jubilæumsreception

Formand Ingelise Badsted

En smuk dame fylder rundt – 50 års jubilæumsreception i Odsherred Golfklub
Odsherred Golfklub markerede i weekenden den officielle 50 års jubilæumsdag med en reception for særligt inviterede og medlemmer. Her holdt Odsherreds borgmester, Thomas Adelskov, Dansk Golfunions formand, Jim Staffensen, og Odsherred Golfklubs formand, Ingelise Badsted taler med historiske indblik, fremsynede formaninger og fejring af klubbens første 50 år. Denne artikel tager udgangspunkt i formand Ingelise Badsteds jubilæumstale.

Der ligger ægte pionér-ånd bag etableringen af Odsherred Golfklub; initiativ-tagerne forelskede sig i den lille hvide bold, orkede ikke længere at tage den lange vej med færgen til Asserbo, og gik derfor i gang med at etablere en golfbane her i Højby. Dengang i 1967 var der blot 5.000 golfspillere i alt i hele Danmark, og Odsherred Golfklub blev klub nr. 20 i landet og nr. 7 på Sjælland. Det kan man kalde iværksætterånd af bedste klasse.

Borgmester Thomas Adelskov

Det har ikke altid været lige let i de 50 år, der er gået. Der har undervejs været mange økonomiske problemer, bl.a. måtte Trundholm Kommune – som det hed dengang – på et tidspunkt træde til. Det er heldigvis ikke økonomien i Odsherred Golfklub, der er årsag til at kommunen var repræsenteret ved Thomas Adelskov ved receptionen, det var markeringen af 50 års jubilæum.

Jubilæumsfond
I anledning af Odsherred Golfklubs jubilæum har klubben oprettet en jubilæumsfond, og ved receptionen var der allerede kommet flere nævneværdige bidrag til fonden. Flere medlemmer har bidraget personligt, hvilket i sig selv er rørende, mens fine kollektive bidrag vidner om markant opbakning og sammenhold: Holbæk Golfklub støtter med 1.500 kr. til juniorerne, Odsherred Golfklubs eliteafdeling med 1.600 kr., Solvognspigerne (klubbens dameklub) med 2.000 kr., Seniorklubben med 4.000 kr., og endelig Dansk Golfunion, som har doneret 5.000 kr. til fonden. Midlerne fra denne fond vil blive anvendt til nyt rhododendronbed ved 18. green, opholdsområde ved den kommende shortgame bane, bøgehæk op langs stien til 9-hulsbanen og torden shelter på 9-hulsbanen, så langt pengene rækker.

Virketrang og udvikling
Selvom Odsherred Golfklub nu har rundet de 50 år, emmer klubben stadig af virketrang og godt humør. Klubben tæller i dag 936 medlemmer i alderen 4 til 90 år, og målet er at nå op på 1000 medlemmer i løbet af de næste 3 år. Allerede i år bliver arbejdet med en ny Short Game bane til træning af det korte spil og konkurrencebetonede events påbegyndt, når højsæsonen er overstået.

En del af naturen – og historien
Odsherred Golfklubs velplejede anlæg er naturskabt , formet af isen i istiden, ikke af gravemaskiner. Den er historisk interessant med gravhøje flere steder på banen, og dette er med til at give en unik golfoplevelse for de mange tusind gæster, der hvert år besøger de to golfbaner på Stårupvej i Højby.

Det første baneanlæg var på kun 12 huller. Senere har der været flere udvidelser. Først i 1991 hvor banen i samarbejde med golfbanearkitekt Frederik Dreyer blev udvidet til 18 huller. Herefter kom en omlægning af de 18 huller, samt en etablering af en 6 hullers korthulsbane i maj 2004; og endelig udvidelsen af korthulsbanen fra træningsbane til en DGU-certificeret 9-hullers golfbane, som blev indviet i juni 2012. Resultatet i dag: 27 smukke huller i en fantastisk natur.

Klub med restaurant
19. hul, som golfklubbens restaurant også kaldes, er i sig selv en oplevelse. Medlemmer og gæster hygger sig i restauranten efter golfrunden, og at sidde på terrassen en sommerdag med udsigt over banen og Odsherred fås ikke bedre. Selvom restauranten er placeret på toppen af golfklubbens klubhus, er den ikke kun for medlemmer, men åben for offentligheden i det hele taget.

En af de bedste
Odsherred Golfklub er en af de bedste i landet. Det er såvel medlemmer som gæster enige om. Dette fremgår af det omfattende tilfredshedsundersøgelsesprogram Golfspilleren i Centrum, der hvert år anvendes til meningsmålinger blandt medlemmer og gæster i landets golfklubber. De flotte statistikker er ifølge formand Ingelise Badsted resultatet af mange instansers bidrag: ”Vores dygtige og engagerede personale, som sikrer, at klubben i det daglige kører som en velsmurt maskine, vores dygtige træner, som aldrig bliver træt af at bibringe os golfens glæder, vores restauratør, som altid hygger om os efter runden, vores sponsorer, som bidrager positivt til økonomien, og endelig – men ikke mindst – alle de frivillige, der gør en kæmpe indsats for klubben. Tak til dem alle.”

Et 3 foldigt leve for Odsherred Golfklub og en munter fælles skål for en lykkelig fremtid satte punktum for jubilæumsfestivitassen, der har stået på hele foråret og frem til den officielle jubilæumsdag den 2. juli. Men selvom jubilæumsfejringen nu er overstået, fortsætter det muntre sammenhold i Odsherred Golfklub.

Print Friendly, PDF & Email