Et brag af en weekend på hjemmebane

Så kom den længe ventede weekend med to dage fuld af lutter hjemmekampe for de 4 hold i Danmarksturneringen. Vi har 2 herrehold, et veteranhold og et damefusionshold, der består af både Odsherred- og Dragsholmspillere. Hermed bringes sportsansvarlig Steen Storlands beretning fra en weekend, hvor der for alt i verden skulle point på klubkontoen, selvom det på forhånd kunne se svært ud for nogle af holdene:

Sol og spænding = en dag i Odshered Golfklub
Weekenden 28-29. maj bød på en fantastisk weekend på Højbys golfbane i Odsherred Golfklub. En dag, der bød på høj sol, højt humør og vi kom hele følelsesregisteret igennem, fra glæde til skuffelse.

Alle vores 4 Danmarksturneringshold skulle nu på hjemmebane vise hvad vi duede til, og alle spillede op til deres bedste og vi fik glimrende resultater.

Førsteholdet, herrer:
Førsteholdet for herrer spillede lørdag mod Trelleborg, det er ubetinget det stærkeste hold i gruppen. Vi startede godt ud og førte mange af kampene halvvejs, men desværre endte det med et nederlag på 4-10. Unge Filip Bendix vinder sin single på meget fint spil 3/1og Dan Jensen og Preben Daa deler matchen i foursome mod en modstander, der har vundet deres første to matcher stort.

Søndag mødte vi Harekær, som vi tidligere har slået på deres bane, men Harekær havde om lørdagen slået Midtsjælland, som vi havde tabt til, så der var lagt op til en meget spændende match. Vores rutinerede spillere spillede dog klogt, og det endte med en sejr på 11-3, selv om der var meget spænding og mange lige kampe undervejs. Jan Kaas vandt f.eks. 1-0 med en birdie på 18. hul.

Peter Jensen og Filip Bendix fra førsteholdet var rigtig godt tilfredse efter weekendens spil. Filip hev 2 sejre hjem, og Peter en enkelt.
Peter Jensen og Filip Bendix fra førsteholdet var rigtig godt tilfredse efter weekendens spil. Filip hev 2 sejre hjem, og Peter en enkelt.

Filip Bendix spillede super godt begge dage med sejre på 3/1 & 4/3. Her kunne man virkelig se, hvem der giver den ekstra gas på træningsbanen. Dan og Preben viste vejen ved at hente 6 point til holdet i denne weekend, de delte lørdag og vandt søndag med 3/2. Peter Jensen har igen spillet en rigtig god weekend med en 5/ 4 sejr søndag efter et tæt opgør, der desværre endte med nederlag lørdag. Thomas Gylling tabte klart lørdag og knebent 1/0 søndag, men var helt klart tilbage hvor vi plejer at se Thomas. Klavs Petersen deler sin match søndag og taber en tæt match lørdag (godt gået gamle dreng). Jan Kaas tabte sin match lørdag, men viste, at man kan kæmpe sig tilbage i en match søndag, her sluttede han af med en meget fin birdie, som betyder at Jan vinder 1/0.

Andetholdet, herrer:
Andetholdet for herrer spillede lørdag også mod Trelleborg, og vi viste at vi har en rigtig god bred trup. Vi vandt 13-1. Søndag skulle vi møde Dragsholm II, som vi havde slået på deres bane, og vi var da også favoritværdigheden værdig og vandt 14-0. Det bliver spændende i næste runde den 13.-14. august om vi kan ende på førstepladsen, det tyder det på, hvis vi viser det samme spil.

Damefusionsholdet:
Vores kombinerede Odsherred/Dragsholm damehold skulle lørdag møde Skjoldenæsholm i en kamp, der kunne vindes. Vores damer spillede godt og inden hul 18 så det ud til, at vi kunne hale sejren hjem, men heldet var ikke med os, og vi tabte 2 af kampene 1-0, således at vi endte med at tabe 4-5. Ærgerligt, men godt kæmpet af alle. Søndag mødte vi Midtsjælland, et meget stærkt hold, og desværre, som forventeligt tabte vi 1-8, hvor Lone Thue Jensen hentede vores enlige point.

Veteranholdet:
Vores Veteranhold havde på udebane lagt ud med to smalle nederlag, men nu skulle vi have revanche. Alle spillede fantastisk og lørdag blev det til en sejr over Køge med 11-3. Søndag skulle vi møde Kokkedal, det stærkeste hold i gruppen, med flere tidligere landsholdspillere. Holdet kæmpede fantastisk og kampen endte uafgjort 7-7 i en kamp, der havde samlet mange tilskuere til den afsluttende foursome, der skulle vise sig at afgøre hele matchen. Vi var bagud indtil 18. hul, som vi vandt efter et fantastisk 2. slag af Kirsten Jordy. Det betød af matchen kunne deles. Veteranerne har nu en andenplads i sigte i sidste runde.

Holdkaptajn Svend Mathiasen tilføjer vedr. veteranholdet: “Stærk indsats af veteranerne i weekenden  

Odsherred Golfklubs veteranhold i 1. division Øst havde kniven noget på struben efter 2 nederlag i den første spilleweekend i april måned. Det blev der så sandelig rådet bod på i denne weekends hjemmebanekampe, idet først lørdagens kamp mod Køge blev vundet så klart som 11/3. Svend Mathiasen 4/3, Ole Gylling 3/2, Karin Lund 4/2 og foresome med Kirsten Jordy og Geoffrey Reynolds 6/5 sejrede alle. Frits Guldbæk sikrede et point ved at dele sin match medens John Hansen var ene om at tabe 3/4.

Søndag mødte holdet så rækkens ubetingede stærkeste hold Kokkedal, men veteranerne formåede at sikre sig en højst overraskende delt match på 7/7. Ole Gylling 2/1 og Frits 7/5 sejrede begge, medens Svend og foresome med Kirsten og Geoffrey delte deres matcher efter meget spændende afslutninger. Kun Karin og John måtte begge se sig slået. Efter de første 2 spilleweekender fører Kokkedal rækken med 7 points for 4 kampe, medens Odsherred, Køge og København alle har 3 points.

Nu glæder holdet sig meget til de 2 matcher medio august, hvor der lørdag spilles ude mod Køge og søndag hjemme mod København. En sejr over Købehavn i den sidste match kan vise sig at være nok til, at holdet sikrer en forbliven i 1. division.”

Det var absolut en godkendt runde i Danmarksturneringen, der bød på rigtig god golf og spænding, og vi håber meget at mange vil møde op og støtte holdet i den sidste runde den 13.-14. august.

Print Friendly, PDF & Email