Filip Bendix missede medaljen

Odsherred Golfklubs Filip Bendix har deltaget i årgangsmesterskaberne i golf på Nivås fine bane. I årgangsmesterskaberne mødes de bedste juniorer fra årgang under 12 år til og med 16 år, og der spilles slagspil fra scratch – altså uden HCP. Filip Bendix stillede op i kategorien ”drenge 15 år”.

Filip Bendix kæmper sig til en delt 3.-plads ved årgangsmesterskaberne i Nivå.
Filip Bendix kæmper sig til en delt 3.-plads ved årgangsmesterskaberne i Nivå.

Filip gik en flot runde lørdag, hvor de 18 huller blev spillet i +2 slag over banens par 71. Det rakte til en 2. plads og søndag skulle Filip i førerbold med sine to gode venner; Jamie fra Søllerød og Emil fra Møns golfklub. Filip lagde ud med en bogey, men fik birdie på hul 4, og var herefter tilbage i par. På hul 5 landede et godt 230 meter drive desværre op ad en busk.  På det efterfølgende hul 6 skulle det perfekte drive sættes ud over trætoppe med en draw for at ramme den smalle fairway. Filip ramte den desværre ikke godt nok, og bolden tog trætoppene og det kostede to slag af komme ud af skoven med en triple bogey som resultat. På kun to huller var Filip nu allerede 5 over par og det var hårdt for selvtilliden, men Filip kæmpede indædt videre. Emil fra Søllerød var konstant ét slag bedre end Filip og de øvrige spillere, også dem fra landsholdet, selvom de havde gået gode runder. På 18. hul lå Filip og Emil på hver deres side af fairway. De havde begge 105 meter til pinden. Filip vidste, han skulle vinde dette hul for at spille lige op med Emil. Efter en længere psykologisk krigsførelse fæstnede Filip et fast blik på pinden og de mange tilskuere, og slog et vinderslag til pinden og vandt hullet. Desværre endte søndagen i syv over par og sammenlagt en delt 3.-plads, men da afgørelsen ved lige placering foretages matematisk, og Filip havde gået den gode runde lørdag, blev det desværre ikke ham, der fik medaljen med hjem.

Filip har spillet mere end 30 events i år, og har blandt andet tilført flere point til klubbens førstehold i Danmarksturneringen, han er derfor fortrøstningsfuld trods den missede medalje.

Print Friendly, PDF & Email