Læg op – også efter 1. maj

Baneudvalget har besluttet, at vi fortsat skal lægge op på fairway for at skåne banen mest og bedst muligt. Når man har lejeforbedring på mere end 6 huller kræver det DGU’s godkendelse, for at der kan ske handicap-regulering. Den har vi fået, så der pr. dags dato kan handicapreguleres ligesom EDS-scores også accepteres.

Oplæg through the green
Regler for oplæg gælder “through the green” . Dvs. på alle tætklippede arealer – teesteder, fairways, fringes (forgreen) og greens:

En bold, der ligger på tætklippet areal through the green, må løftes uden straf og renses. Før bolden løftes, skal spilleren markere dens position. Efter at have løftet bolden må spilleren placere den på et sted indenfor et scorekorts længde fra og ikke nærmere hullet, end hvor den oprindeligt lå, som ikke er i en hazard eller på green.
En spiller må kun pladere bolden én gang, og den er i spil, når den er blevet placeret (regel 20-4) Hvis ikke bolden kommer til hvile på det sted, hvor den placeres, gælder Regel 20-3d. Hvis bolden, når den placeres, kommer til hvile på det sted, hvor den placeres, og efterfølgende flytter sig, er der ingen straf, og bolden skal spilles som den ligger, medmindre bestemmelserne i en anden Regel gælder.
Hvis spilleren undlader at markere boldens position, før han løfter den, eller flytter bolden på nogen anden måde, såsom at rulle den med en kølle, pådrager han sig et strafslag.

Print Friendly, PDF & Email