Odsherred Open 2016

Odsherred Open 2016.

45 deltagere havde meldt sig klar til at deltage i dette års udgave af Odsherred Open. Og med grundig forberedelse havde de gjort sig klar til at dyste i denne turnering, som løb over 3 dage. Feltet var blevet delt lige over, så A-rækken kunne spille slagspil, og B-rækken skulle så tage kampen op ved at spille stableford.

Da turneringen blev spillet torsdag, fredag og lørdag, var der mulighed for at spille både formiddag og eftermiddag de første 2 dage, mens finalerunden lørdag var med gunstart.  De 2 sponsorer, Pro Golf Scandinavia og Profil Rejser, havde sørget for en samlet præmiesum på over 20.000 kr., hvilket medførte måske sæsonens største præmiebord. Blandt andet var klappepræmien en rejse for 2 personer til Portugal.

Vejret undervejs kan betegnes som ”rigtig dansk sommervejr”; regn, sol og blæst, men uanset det, så var humøret højt blandt alle spillerne, og der blev spillet rigtig pæn golf, hvilket også fremgik af leaderboardet. Måske hjalp det lidt for formiddags-spillerne, at de kunne se frem til frokost i restaurant ”hos Fru Hansen”.

Eftermiddagsspillerne nød også, at der var frokost inden de skulle ud og dyste, dog blev der enighed om, at fredagens frokost i stedet skulle opgraderes til stegt flæsk, hvilket blev nydt i fællesskab kl. 21.30, da alle spillerne var kommet ind.

Efter torsdagens runde, kunne Erik Andersen lægge sig i front i A-rækken og Pia Jørgensen ligeså i B-rækken. Begge havde spillet under deres handicap. Og efter fredagens runde, havde Erik Andersen fået selskab af Henrik Ryttergaard på første- pladsen, og de to skulle samme med Tage Lysgaard så danne førerbold om lørdagen.

I B-rækken var Pia Jørgensen endnu en gang godt spillende. Dog ikke godt nok til at vinde dagens runde, idet Jeppe Jacobsen kunne lave samme score, og var lidt bedre på bag-9. Både Pia og Jeppe var klar til førerbolden i B-rækken, og kunne sammen med Aase Bremer gør sig klar til finalen.

Lørdag morgen var der gunstart kl. 9. Det regnede pænt den første time, men herefter kom der lidt opklaring i det, så nu kunne der nydes at spille golf. I de første 2 runder var der både A- og B-række spillere i boldene, men lørdag var boldene seedede, og her spillede A-rækkens spillere sammen og ligeså for B-rækken. Da alle havde spillet færdig, var det tid at pakke sit udstyr ned, for at kunne komme hjem og gøre sig klar til aftens fest og præmieoverrækkelse.

Der var indbudt til fest hos ”Fru Hansen” fra kl. 18.30, og velkomstdrinken blev sablet af runde-vinderne, så man skulle tro, at der havde været 6 x ”hole-in-one”. Efter propperne var sprunget, kunne der skænkes op og bydes velkommen.

”Fru Hansen” havde sammensat den dejligste menu som bestod af lakseruller m/ rejer, kalvefilet med masser af tilbehør, og Is-lagekage som dessert. Da middagen var nydt, var tiden kommet til den store præmieoverrækkelse. Ud over at der var præmier til de syv bedste i hver af de to rækker, var der om lørdagen også spillet nærmest flaget på alle par 3-hullerne, samt længste drive. De 3 bedste i hver række blev følgende:

  • Rækken: 1. Tage Lysgaard, 2. Erik Andersen, 3. Frank Viggo Rasmussen
  • Rækken: 1. Pia Jørgensen, 2. Otto Nielsen, 3. Aase Bremer.

Et stort tillykke til vinderne.

Og til sidst skulle der trækkes lod om den store ”klappepræmie”, som var rejsen til Portugal. Og her kunne Frederik Crone kalde sig dagens ”Fætter Højben”, for nu skal han ud og rejse. Hvem, der skal med ham, kan kun tiden vise.

Og som afslutning på det hele, var der lagt op til dans. Med den gode musik fra Thomas Andersen, havde vi dansegulvet fyldt frem til midnat. Hvad der ellers skete, forbliver mellem festens deltagere, men vi havde det rigtig sjovt.

Vi håber, at der til næste år, vil være flere som kunne have lyst til at deltage til denne turnering.  Os der var med, havde 3 fantastiske dage.

Turnerings Udvalget.

Print Friendly, PDF & Email