Barsk kold start for Odsherred Golfklubs hold i 1. division veteran øst.

Veteranholdet 2019 – referat runde 1 og 2

I den første spilleweekend den 4-5. maj blev begge kampe tabt. Lørdag 5-9 til oprykkerne Hjortespring og søndag 6-9 til de regerende danske mestre fra Kokkedal.

Veterantruppen består i 2019 uforandret af damesingle Karin Lund, herresinglerne John Hansen, Svend Mathiasen, Poul Arne Nielsen, Henrik Jørgensen, Ole Gylling og Frits Guldbæk samt Kirsten Jordy og Geoffrey Reynolds i mixed foursome.

Lørdag morgen ankom vi til en snedækket golfbane med 0 graders, hvor vi havde været vidne til adskillige biler, der var skredet i grøfterne i de tidlige morgentimer!

Efter 45 min. forsinkelse kunne vi påbegynde matchen, og Karin vandt damesinglen 3/2. Ole kæmpede bravt i sin 4. single, men måtte indkassere et klart nederlag på 4/5. Poul Arne spillede godt i 3. singlen og var inden 18. hul kun 1 ned. Både modstanderen og Poul Arne havde slået deres 2. slag ind tæt på pinden, men da Poul Arnes bold ikke kunne findes, fik han ikke chancen for at vinde hullet, og måtte derfor indkassere et nederlag på 0/2.

I 2. singlen vandt Svend de første 2 huller men efter birdie og par var stillingen lige efter 4. hul. Herefter skiftedes Svend og modstanderen til at vinde huller, før Svend kom 2 op efter 14. hul. Herefter svarede modstanderen igen med en eagle fra 100 m og efterfølgende 2 par, så Hjortespring var 1 up efter 17. hul. Svend vandt det sidste hul på en interimistisk green og delte matchen A/S.

Inden da havde John tabt 1. single klart 4/5 til Hjortesprings Ivan Dueholm, der ikke lod sig mærke med, at John mødte op med et indeks på 3,2 mod Ivans 4,3.

Foursome med Kirsten og Geoffrey havde store muligheder for at vinde deres match og dermed dele holdkampen 7-7. Undervejs var de 3 up, men et mistet drive gav Hjortespring et let hul, og et ”sejrende” put fra Geoffrey ville ikke blive i hullet på 16., så stillingen var dormey-2. 17. hul blev tabt klart – så stadig dormey-1. Begge herrer slog gode drives på 18. og da begge damerne lavede gode lay-up, var det op til Geoffrey og Lars Lønberg at komme tæt på den meget drilske interimistiske green. Det lykkede godt for begge, og det var fortsat Hjortespring, der havde honnøren. Efter lang overvejelse sendte Vibeke Dueholm et fint put i hul, og dermed skulle Kirsten sænke sit put for at vinde matchen og dermed højst uventet at dele holdkampen 7-7. Kirsten puttede desværre for kort, og dermed måtte Odsherred tage til takke med en delt foursome og dermed et samlet nederlag på 5-9.

Søndag mødte vi Kokkedal på hjemmebane, og det skulle vise sig at være netop en så svær opgave, som vi havde forudset.

Karin lagde ud med at tabe 2/3 efter ikke alt for godt spil. Ole kæmpede i sin 4. single en brav kamp, hvor stillingen bølgede noget frem og tilbage. Ole var lige efter 17 huller, men en birdie på 18. hul sikrede ham en 1/0 sejr. – flot.

Henrik kæmpede sig trods en fiberskade helt til hul 18, men han måtte nøjes med at dele 18. hul og dermed tabe matchen 0/1.

Svend spillede en meget sikker 6/5 sejr hjem efter at have vundet de første 4 huller, og John viste i sin 1. single, at hans indeks på 3,2 ikke er helt skævt. John spillede forrygende og vandt meget sikkert 5/4, hvor han kun måtte afgive et enkelt hul til en birdie. Stort tillykke til John.

Foursome med Kirsten og Geoffrey havde desværre en regulær offday, og de måtte se sig slået klart 3/4.

Kokkedal og Hjortespring fører rækken med 4 point. Odsherred og Næstved er uden points efter den første spilleweekend, men Odsherred indtager 3. pladsen i kraft af flere point, i de enkelte matcher.

Nu glæder vi os til  næste spillerunde, at tage revanche mod først Næstved ude og Hjortespring hjemme.

Print Friendly, PDF & Email