Opdateret 3. juli – Danmarks Turneringen: Veteranholdet 2019 – referat runde 3+4

 

Veteranholdet leverede en gedigen indsats i weekenden d. 15+16. juni 2019.

 

Lyn og torden afbrød lørdagens match for Odsherred Golfklubs hold i 1. division veteran øst. Matchen blev genoptaget mandag d. 1. juli 2019.

 

Veterantruppen består i 2019 uforandret af damesingle Karin Lund, herresinglerne John Hansen, Svend Mathiasen, Poul Arne Nielsen, Henrik Jørgensen, Ole Gylling og Frits Guldbæk samt Kirsten Jordy og Geoffrey Reynolds i mixed foursome.

 

Lørdag morgen ankom vi til en temmelig overskyet bane i Næstved og med trusler om dårligt vejr.

 

Derfor fremrykkede vi starten med 10 min., men dette skulle vise sig ikke at være nok. Kort ind i matchen trak skyerne mere og mere sammen, og regnen begyndte efter få huller at vælte ned. Samtidig rumlede tordenen i baggrunden. Da lynene begyndte at komme for tæt på, forlod vi alle banen.

 

Poul Arne havde på dette tidspunkt allerede vundet sin match overbevisende 7/6, medens Karin tabte 2/1 på 17. hul, og hun har derfor på vej ind i ly for uvejret, på samme tid som vi andre. Vejret blev bare værre og værre, og da der ikke umiddelbart var udsigt til bedring iflg. diverse vejroversigter, blev holdene enige om at spille matchen færdig mandag d. 1. juli.

 

John var 1 ned efter 12. hul, Svend var 3 op efter 13. hul, Ole var A/S efter 13. hul og Kirsten og Geoffrey var ligeledes A/S efter 11. hul, måske med små fordele til Ole og foursome.

 

Mandag d. 1. juli drog vi så igen mod Næstved. Tæt på Næstved så vi store vandpytter på vejene, og vore modstandere kunne fortælle, at der kort inden vores ankomst havde været kraftigt regnvejr med lyn og torden! Nu slap vi heldigvis kun med stærk blæst.

 

Da Svends modstander havde fået startforbud efter en operation vandt Svend sin match 5/3, og stillingen var herefter 4/2 til Odsherred.

 

Ole startede på 14. hul med at udnytte sin lille fordel og bragte sig 1 up, og efter et forrygende tip på 17. hul vandt han 2/1. 6/2 til Odsherred. John havde ikke rigtig fået indstillet sine køller og tabte både 13. og 14. hul og var dermed 3 ned. Selv om John vinder 15. hul er han stadig 2 ned ud af 17. hul. Nogle skæve slag fra Johns side resulterer i et tabt hul og dermed et nederlag på 1/3. Så er stillingen 6/4.

 

Nu var det så op til Kirsten og Geoffrey at levere varen. De udnytter fordelen på 12. hul og kommer 1 op. Et skidt put på 13. hul giver på ny A/S. Et drive fra Geoffrey ud i træerne på 14. formår Næstved ikke at udnytte – stadig A/S. Kirsten lægger sit drive på 15. fint ud i banen. Næstved slår ind på green, men Geoffrey slår ind kort neden for pinden. Næstved formår ikke at lave birdie, men det gør Kirsten! 1 up.

 

Geoffrey slår en kort jordtriller på det pænt lange par 3 hul i voldsom modvind. Næstved præsterer at gøre det samme – dog et par meter længere. Hvem sagde gummiarm! Geoffrey og Kirsten konfererer længe, hvorefter Kirsten sender sit slag op på det rigtige plateau, medens Næstved sender deres 2. slag over green. Næstveds 3. slag bliver for langt og Geoffreys put for kort. Næstved misser deres 4. slag med et mulehår. Nu har Kirsten muligheden for at vinde hullet og dermed være dormy-2. Da Kirsten sænker et monsterput er jubelen stor blandt medspillerne. Nu var vi sikre på mindst 8/6.

 

Svend siger til Kirsten, at hun bare skal gå ud at nyde de sidste huller – sejren er hjemme. Kirsten kvitterer med at drive ca. 25 m! Næstved-parret havde nok mistet fokus, for det lykkedes dem at tabe hul 17 til en dobbeltbogey – og så sikrede Kirsten og Geoffrey sig sejren på 3/1 og dermed den samlede holdsejr på 10/4.

 

Søndag tog vi så imod Hjortespring på hjemmebane i pragtfuldt sommervejr.

 

Karin viste som så ofte før vejen for holdet og sikrede sig en 3/2 sejr efter ganske tæt spil. Ole spillede meget stabilt i sin 4. single og vandt i sikker stil 5/4.

Poul Arne havde ikke fundet lige så godt spil frem som om lørdagen og måtte efter en bølgende match se sig slået 3/2 i 3. singlen.

Svend spillede i sin 2. single sikkert hulspil og vandt 3/2, hvor han undervejs sænkede et par meget lange puts til vundne huller på hul 6 og 13.

John fik igen sin sag for mod den mangedobbelte danske seniormester Ivan Dueholm. Efter virkeligt godt spil måtte John se sig slået klart med 6/7.

 

Nu førte Odsherred 6-4 og vores foursome med Kirsten og Geoffrey havde kampens  afgørelse i deres hænder. Det var tæt undervejs, men storspil af Geoffrey sikrede en føring på 3 up efter 14. hul. Hul 15 blev delt og derefter var Odsherred sikre på mindst en sejr på 8-6. Kirsten og Geoffrey ville det dog anderledes! Geoffrey drivede hul 16 med ca. 5 m til pinden, medens Hjortespring fulgte fint op med et slag ”inden for voldene”. Vibeke Strømann Dueholm fra Hjortespring tippede meget snært forbi pinden til en så godt som givet 3`er. Kirsten Jordy ville også vise, at det ikke kun var Geoffrey, der var storspillende, så hun sænkede puttet til en birdie og dermed en sejr på 4/2, og Odsherred kunne dermed notere sig sin første gevinst i 2019 på 10-4.

 

Stillingen efter 4 runder er den, at Kokkedal er ubesejret med 8 points, Odsherred 4 points, Hjortespring 4 points medens Næstved har 0 points.

 

Vores overordnede målsætning om forbliven i 1. division er nu sikret.

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email