Derby Åbningsturnering – referat

DERBY Match – Åbningsturnering.

Efter hvad der har føles som en meget lang vinter, kunne vi endelig komme i gang med årets turneringer. I år havde Turneringsudvalget ”flyttet” ved den meget traditionsrige ”Flagspilsturnering”. I mange år, er sæsonen blevet åbnet med en Flagspils Turnering. Men der har været ønsker om at prøve noget nyt. Udvalget havde derfor støvet et gammelt turneringsformat frem fra skufferne og så omskrevet det lidt, så det kunne passe ind i et 9-huls format.

Derby Match er udskilningsturnering, hvor der efter 3 huller bliver udskilt spillere fra de sammensatte bolde. Nogle spiller videre, mens andre venter på andre spillere fra de andre bolde, som de bliver slået sammen med. I årets udgave havde 29 deltagere meldt sig klar, og der blev derfor startet med 5 x 6-bolde og 1 enkelt 5 bold.

Kl. 9.00 gik det løs med start fra 10. tee. Og der gjaldt om at være klar. Pointene talte med det samme, og med kun 3 huller at spille før den første udskillelse kom, skulle der point på kontoen. Alle bolde kom fint afsted til tiden, og med det bedste golfvejr, kunne man nyde det gode golfspil.

Efter alle havde spillet de første 3 huller, kom den første opsamling. De spillere som var slået ud efter hul 12, skulle nu spille de sidste 6 huller sammen. Men selv om man var udgået tidlig, var der noget at spille om, idet den bedste spiller af de 5, kæmpede om en præmie.

Dem som havde klaret første ”cut”, skulle nu spille de næste 3 huller sammen, og efter hul 15 blev der udskilt yderligere 2 spillere fra alle boldene. De 2 spillere som klarede 2. cut, spillede nu de 3 sidste huller sammen, og skulle afgøre hvem af dem som skulle i finalen. De 2 spillere som udgik i 2. cut, blev slået sammen til nye 6-bolde. Og igen skulle der spilles om præmier blandt disse 6 spillere.

Efterhånden fik vi alle rundt, og det skulle nu afgøres i en finale over 3 huller. 6 spillere gik derfor tilbage for at spille hul 16, 17 og 18. Og efter disse 3 huller, kunne der kåres inden vinder. Dog ikke uden spænding, idet Vinder/Runner-up, samt 4. / 5. pladsen skulle afgøres i en puttekonkurrence, som blev afgjort på 9. green. Det endelige resultat blev derfor følgende:

 

Vinder: Emil Nielsen (Puttekonkurrence)

Runnerup:  Per Bobsin

  1. Plads: Thomas Adamsen
  2. Plads: Birgitte Brandt Kristiansen (Puttekonkurrence)
  3. Plads: Jørgen Wassmann
  4. Plads: Susse Brandt

Herudover var der præmier til alle ”7 Pladserne”, til de bedste 2 spillere som udgik efter Hul 15, og den bedste spiller som udgik efter Hul 12.

Hele dagen blev yderligere mere behagelig, idet Cafe Solvogn havde sørget for forplejning til deltagerne. Efter planen skulle der havde været afsluttet med fællesfrokost, men det satte restriktionerne en stopper for. Der var lavet superlækker ”Picnic” pakker, hvortil der blev serveret drikkevarer, frugt og chokolade og kaffe på runden.

Alle præmier var sponsoratet af dagenes 2 sponsorer Cafe Solvogn og Golf Experten i Greve. Det store præmiebord var også ”udgået” så alle præmier blev uddelt efter turnerings afslutning.

Turneringsledelsen takkede herefter for en dejlig dag, og håbede at deltagerne fandt det nye format underholdende.

Print Friendly, PDF & Email