Frilufts Rådet støtter Odsherred Golfklub

Odsherred Golfklub har fået støtte af Frilufts Rådet til projekt ”Sund motion i et smagfuldt landskab”

Drømmen om at integrere Odsherred Golfklub som en del af Geopark Odsherred er nu ved at blive til virkelighed. Projektet har fået 7.500 kroner i støtte fra udlodningsmidler til friluftsliv. 

Ideen om at skabe et nyt naturtiltag som binder Odsherred Golfklub og Geopark Odsherred tættere sammen, og samtidig tilfører en ny dimension til golfspillernes oplevelser, har fået 7.500 kroner i tilskud fra udlodningsmidler til friluftsliv. Det betyder, at projektet har fået en rigtig god start, og tovholder på projektet, Jette Rude, er naturligvis rigtig glad for tilskuddet.

”Vi er enormt glade for de penge, for det har bevirket, at idéen bliver til virkelighed. Vi kan allerede præsentere tavler, der er opsat bl.a. ved klubhuset, og som beskriver landskabets tilbliven, historiske islæt og spiselige vækster. Herudover en folder, ”Odsherred Golfklub – en del af Geopark Odsherred” og et oversigtskort, hvoraf det fremgår, hvor der vokser spiselige vækster på anlægget”, siger Jette Rude, der er sekretariatsleder i Odsherred Golfklub. Hun fik ideen til projektet, da Odsherred blev en certificeret UNESCO Geopark. Det er vigtigt for området at bruge dette aktivt, og for os som medspiller at fremhæve det unikke landskab og den særegne natur, vi færdes i.

Lokalt samarbejde

Oversigtskort og øvrigt materiale er blevet til i samarbejde med naturvejleder Jørgen Stoltz fra Silva Danica, der også har stået bag naturvandringer for både golfklubbens medlemmer og ved særskilte arrangementer. Naturvandringerne med historiefortælling og indsamling af urter krydres med suppe og brød med ingredienser fra golfanlægget og lokalområdet. Der har også været serveret tapas fra Det Vilde Køkken, der netop er kendt for at anvende geoparkens natur på menukortet.

Der er stadig lidt arbejde med udfærdigelse af endnu et kort over spiselige vækster, samt markering på anlægget, der gør det nemmere at finde den spiselige natur. Denne del af projektet forventes færdiggjort i løbet af 2018.

Golf Gavner Naturen er et af Dansk Golf Unions mottoer, og projektet er godt i tråd med golfsportens ønske om at nedbryde fordomme om, at golf er en miljømæssig synder. Odsherred Golfklub arbejder målrettet på at sikre en fornuftig balance mellem benyttelse og beskyttelse af natur og miljø på klubbens arealer og have så lav miljøbelastning som muligt.

Det er Friluftsrådet, der hvert år uddeler 60 millioner kroner til projekter, der giver bedre muligheder for friluftsliv og naturforståelse. Projekter, som Odsherred Golfklub – en del af Geopark Odsherred, der kommer mange til gavn, prioriteres. De mange penge til friluftsliv er en del af overskuddet fra Danske Lotteri Spil A/S og det Danske Klasselotteri A/S.

 

Print Friendly, PDF & Email