GOLFSIXES 2020.

I år skulle vi prøve noget nyt. En ny turnering og et helt nyt spilleformat. I den store Golfverden, prøver man hele tiden nye formater af, da mange golfspillere til dagligt altid ”bare” spiller Stableford og Slagspil. Så for at skabe lidt forandring på denne hverdag, finder man hele tiden nye måder at dyste på. Og med inspiration fra den store verden, har turneringsudvalget  fundet et format, som udvalget mente kunne passe fint til medlemmerne i Odsherred Golfklub. Men det skulle lige prøves af, så derfor blev Turneringen startet i det små.

I Odsherred Golfklub havde vi fundet frem til, at der skulle spilles Greensome Hulspil, og der skulle spilles over 6 huller, og deraf navnet GOLFSIXES. Alle deltagerne var opdelt i 4 puljer med 4 2-mands hold. Holdene skulle nu spiller 3 matcher som gik over 6 huller, så der skulle være koncentration fra starten af. Og for at finde de rigtige 6 huller at spille på, havde man udvalgt, at der skulle spilles på følgende huller og rækkefølge: 16 – 17 – 18 – 10 – 14 – 15.

Der var i dagens anledning oprettet en Camp ved Tordenshelteret mellem Hul 10 og 14. Her var der yderligere opsat telt og stole, så deltagerne kunne hygge sig i pauserne. Denne Camp blev således udgangspunkter for alle dagens fælles aktiviteter, indrapportering af Matchresultater osv.

De 16 hold, var derfor klar til start en tidlig søndag morgen klokken 7.30. Vejret havde været truende de forudgående dage, men denne søndag var det kun overskyet og der var lovet sol i løbet af dagen. Før deltagerne skulle spilles deres første Match, blev de budt på kaffe og morgenbrød. Og da tiden var inde til at de skulle slå deres første slag på Hul 16, blev de mødt af dagens turneringsstarter Børge Exaudi, som med sikker hånd kunne sikre sig at alle holdene havde de nødvendige informationer til den pågældende Match, som de skulle spille, og de kunne sendes godt af sted.

Der var og skulle være koncentration på fra starten. Et par dårlige spillede huller fra starten kunne være en katastrofe for selve Matchen. En dårlig start, kunne være svær at indhente. Men for, fik man trukket sin Match ud på alle 6 huller, hvor andre kunne kalde sig vindere efter 4 huller. Der var således lidt pauser imellem Matcher, men den blev udnyttet på bedste vis med masser af golfsnak. Og da vi alle var samlet i Campen, så kunne man nå at hilse og snakke med alle deltagerne, og ikke kun dem, som man normalt spiller sammen med. Dette medførte, at Turneringen fik meget mere socialt samvær mellem deltagerne, end ved en normal Klubturnering. Og dette hyggelige samvær blev nydt med lidt at spise og drikke mellem Matcherne.

I den 3. Runde var der indlagt en lille ekstra konkurrence, idet den spiller som kunne komme nærmest flaget i sit drive, vil vinde en lille præmie til sig selv og sin makker. Og her var en spiller meget tæt på det gyldne slag, idet Lone Thue Jensen kun var 77 cm fra en Hole In One. Lone kunne sammen med sin makker, Kirsten Jordy, modtage en lille præmie for sit flotte slag.

Da alle 3 indledende Matcher var spillet, var der tændt op i grillen. Og her kunne John Hansen servere en god pølse m.m., samt noget koldt at drikke.  Og den kunne nydes i det gode vejr, da solen også havde besluttet sig for at være med.

I spisepausen kunne turneringsledelsen lave regnestykket for at afgøre hvilke 2 hold fra hver pulje, som skulle spille eftermiddagens kvart-semi- og finaler. Det var dog ikke lige til, da der i 2 puljer var som hold som var lige efter formiddagens Matcher. Og her skulle der spilles omspil for at finde kvartfinale deltagerne. Der skulle spilles omspil på Hul 16, og i den ene pulje skulle man spille Hul 16 2 gange, før man havde fundet en vinder.

Herefter var der gjort klar til eftermiddagens Matcher. Og alle 4 Matcher blev nogle tætte dueller. Alle Matcher skulle spille alle 6 huller for at finde en vinder. En kvartfinale havde dog omspil på Hul 16, samt en Shootout på Hul 16.

Det hele enten med, at følgende hold skulle mødes i semifinalerne: Kristensen/Thomassen mødte Hansen/Givskov. Den blev vundet af Hansen/Givskov 3/2. I den anden semifinale skulle BLACK NIGHTS (Adamsen/Nysøe) spille mod SJOV (Frits Guldbæk/Frank Jensen). Denne Match blev vundet med 2/1 til SJOV.

Desværre måtte BLACK NIGHTS efterfølgende trække sin med en skade til Matchen om 3./4. Pladsen, så Matchen blev afgjort af Kristensen/Thomassen uden kamp, og BLACK NIGHTS blev således nummer 4.

Den store finale, hvor det efterhånden var ved at være sidst på dagen, stod således mellem SJOV og Hansen/Givskov. Og igen var man vidne til en tæt Match, som først blev afgjort på det sidste hul, Hul 15. Et put som tog en hul kant blev afgørende, og derfor kunne SJOV kåres som vinder af Odsherred Golfklubs første GOLFSIXES Turnering.

Selv om der ikke var mange var tilbage for at fejre vinderne, kunne deltagerne og turneringsudvalget takke turneringen sponsor, GOLFEXPERTEN i GREVE, for de flotte præmier og skæve indslag i løbet af dagen.

Det var efterhånden blevet en lang dag, da klokken var ved at være 17.30. Så det var nogle trætte turneringsfolk som kunne sige tak for en HERLIG dag. Og fra alle deltagerne, som dagen igennem havde rost hele formatet og afviklingen, kom der mange opfordringer til, at denne Turnering også skal spilles i 2021. Og meget gerne i et større format med flere deltagere. Turneringsfolkene havde også en herlig dag og vil nu bruge vinteren til at finde en måde på at udvide deltagerfeltet til næste år.

Turneringsudvalget (Børge, John og Henrik)

Print Friendly, PDF & Email