Klubmesterskaber hulspil 2018

KLUBMESTERSKABER – Hulspil 2018

Først var det stormen Knud, som fløj over banen i Odsherred Golfklub. Herefter var det 16 friske damer og herrer, som fik boldene til at flyve rundt. Det var blevet tid til at afholde det sidste klubmesterskab, og denne gang skulle der spilles hulspil. For 3 uger siden blev der spillet Slagspil, og de bedste 8 damer og 8 bedste herrer havde via deres resultater kvalificeret sig til Hulspillet.

Der blev lagt ud om lørdagen med 8 kvartfinaler om formiddagen. Og her havde stormen Knud stadig sin indflydelse. En kraftig vind med tilføjelse af nogle heftige byger, gjorde det ekstra svært at spille, for ud over at skulle ”slå” sin modstander, skulle der også kæmpes med elementerne. Men kvartfinalerne blev gennemført, og resultaterne af formiddagens kvartfinaler blev følgende:

 • Karin Lund vinder over Susanne Echberg
 • Pernille Høst vinder over Kirsten Jordy
 • Bodil Thaarup vinder over Lissi Andersen
 • Lone Thue Jensen vinder over Anni Olsen
 • Svend Mathiasen vinder over Henrik Ryttergaard
 • Kim Kaas Jørgensen vinder over Thomas Stokholm
 • Frank Viggo Rasmussen vinder over Henrik Nuller Andersen
 • Aske Baun-Christensen vinder over Klavs Petersen.

Herefter kunne man tage fat på semifinaler, som blev spillet om eftermiddagen. Vinden var stadig strid, men de helt kraftige byger af regnvejr blev væk. Sidst på eftermiddagen var alle semifinaler spillet, og her blev resultaterne som følger:

 • Karin Lund vinder over Pernille Høst
 • Lone Thue Jensen vinder over Bodil Thaarup
 • Svend Mathiasen vinder over Kim Kaas Jørgensen
 • Aske Baun-Christensen vinder over Frank Viggo Rasmussen.

Efter en lang dag, kunne finalisterne nu tage hjem om give deres ømme fødder lidt hvile, så de kunne være klar til søndagens finaler, som skulle afgøres over 36 huller.

Søndagen startede på bedste vis. Flot solskin på banen. Vinden var der stadig, men langt fra i samme styrke som om lørdagen. Der skulle startes tidligt, da der som nævnt skulle spilles 2 runder denne dag. Damerne blev sendt afsted kl. 8.00 og herrerne kl. 8.10. Og nu blev de 2 opgør nævnt som kampen mellem ”de unge” og ”de ældre”.

Der blev lagt godt ud fra start, og i et rask tempo. Der skulle kun gå godt 1½ time, før de første 9 huller var spillet, og efter lidt over 3 timer, var den første runde spillet. Her kunne det godt se ud som, at ”de ældre” havde taget ”de unge” på sengen, for Karin var foran med 5 up, og Svend var 4u p. Efter en tiltrængt pause og lidt varme i kroppen, blev der gået til den igen efter kl. 12.

Karin fik hurtigt udbygget sin føring i starten af 2. runde, og med et vundet Hul 8, kunne Karin have vundet matchen. Lone ville det anderledes, og begyndte at bide fra sig. Så meget, at man skulle helt hen på Hul 11, for at Lone måtte give fortabt, og ønske Karin tillykke med sejren.

Den første af 2 klubmestre var fundet. Stort tillykke, og flot spillet af begge finaledeltagere.

Hos herrerne var der mere spænding. Svends måtte se sit forspring svinde ind, for da de rundede hul 9 for 2. gang,  denne dag, var føringen nu kun med 2 huller. Med forrygende spil af begge spillere på de næste par huller, havde Aske nu pludselig indhentet Svend forspring, og var på et tidspunkt også kommet foran. Et katastrofe Hul på 16. for Aske, var der ikke andet end at give Svend hullet. De var således lige, da de gik ud på Hul 17 og  Hul 18.  Med 2 super indspil på Hul 18, så det ud til, at også Hul 18 skulle deles. Svend chippede ind for en givet put og en sikker par. Aske lå godt 8 meter fra hullet i sit 2. slag, og med et monsterput, fik han bolden i for en birdie, og dermed kunne vinde titlen som Klubmester – Hulspil 2018.

En fantastisk afslutning på en spænende match, som vi ikke har set længe. En afslutning som blev fulgt af 15-20 tilskuer på banen og godt samme antal på terrassen.

Efter finalespillet blev der delt masser af pokaler ud, da både Slagspils Mestre og Hulspils Mestre skulle have overrakt deres velfortjente pokaler og sølvfade. De blev med sikker hånd uddelt af Steen Storland og klubbens formand Inge-Lise Badsted.

4 Herlige weekender med klubmesterskaber er nu overstået. Dog mangler juniorerne af finde deres klubmester i hulspil, som de spiller inden junior afslutningen.

ET STORT TILLYKKE TIL ALLE DE NYE KLUBMESTRE.

 

Turneringsudvalget.

Print Friendly, PDF & Email