Ny lokal regel F-5

Efter opfordring fra medlemmer, har vi i Regelkomiteen, imødekommet ønsket om at genindføre, lempelses mulighed for sprinkler dæksler i spillelinjen, indenfor 2 køllelængder af green og bolden. I får den fulde ordlyd af ny lokalregel 5 – standard regel F-5, her:

 

  1. Ikke – flytbare forhindringer tæt på greens.(F-5)

“Lempelse for gene fra en Ikke-flytbar forhindring kan ske efter Regel 16.1.

Spilleren har også denne ekstra mulighed for at tage lempelse, når sådanne ikke-flytbare forhindringer er tæt på greenen og på spillelinjen:

Bold i det generelle område. Spilleren kan tage lempelse efter Regel 16.1b, hvis en Ikke-flytbar forhindring er:

  • På spillelinjen, og er:

o   Inden for to køllelængder af greenen og

o   Inden for to køllelængder af bolden.

Undtagelse – ingen lempelse, hvis valg af spillelinje er klart urimelig. Der er ingen lempelse efter denne lokalregel, hvis spilleren vælger en spillelinje, der klart er urimelig.

Straf for at spille en bold fra et forkert sted i strid med lokalregel: Generel straf efter Regel 14.7a.”

 

De nye lokalregler er opsat i klubhus og starterhus og kan ses i fuld ordlyd, på hjemmesiden.

Endvidere har vi i regelkomiteen kunne se, at ikke alle medlemmer er helt inde i alle de nye regler endnu. Vi ser spillere på banen som ikke dropper korrekt, ikke markerer bolden, når de tager lempelse/straf og mange andre småting. Regelkomiteen er godt klar over, at det kan tage tid at lære dem alle at kende, men vi vil endnu engang opfordre alle medlemmer til at hjælpe hinanden. Hvis du ser en anden spiller lave en fejl, så hjælp denne spiller med at rette fejlen INDEN spilleren slår til bolden. Hvis man retter sin fejl inden næste slag, koster det INGEN strafslag, at lave fejl.

Desto hurtigere alle kommer ind i de nye regler, desto sjovere bliver det for alle i fremtiden.

Og for at hjælpe nye golfspillere på vej, eller måske “gamle” spillere som gerne vil have indblik og og lære de nye regler, eller måske lige få taget vores kursus endnu en gang, har vi i Regelkomiteen besluttet at lave yderligere en Regelkursus. Dette afholder vi Torsdag d. 8. august kl. 19.00. Man kan tilmelde sig på GolfBox.

 

Regelkomiteen ønsker alle medlemmer en herlig sommer.

Print Friendly, PDF & Email