Referat fra Veteranernes DM deltagelse

Efter at have vundet vores pulje i 1. div. øst var det en flok tændte Odsherred spillere, der i weekenden d. 14-16. september tog til Aarhus for at kæmpe om medaljer.

På forhånd havde vi sat barren højt – vi sigtede efter medaljer!

Efter prøvespil på banen fredag var holdkaptajnen Svend Mathiasen nok en anelse bekymret, for aldrig havde vi været udsat for så hurtige greens med så store niveauforskelle, og spillet havde ikke været prangende for de fleste. Det virkede lettere utopisk at kunne klare sig igennem uden adskillige 3-puts. Men vi trøstede os med, at det samme jo gjaldt vore modstandere.

Lørdag skulle vi møde Aarhus i den første semifinale, og de havde jo trods alt bedre lokalkendskab til banen.

Da vi havde afbud fra John Hansen, bestod holdet af – damesingle Karin Lund, 1. herresingle Svend Mathiasen, 2. herresingle Poul Arne Nielsen, 3. herresingle Henrik Jørgensen, 4. herresingle Ole Gylling og foursome Kirsten Jordy og Geoffrey Reynolds.

Karin lagde ud mod en hidtil ubesejret Aarhus spiller, men det lod hun sig ikke mærke af og spillede sig til en sikker sejr på 5/3. Så var de første 2 points hjemme. Ole kom hurtigt 1 op på 2. hul, men så satte modstanderen turboen på og spillede sig stille og roligt 4 op efter 10 huller. Selv om Ole fik stoppet nedturen og vendt til 2 ned efter 15. hul, løb han tør for huller og tabte 2/3. Så var stillingen lige 2-2. Henrik kunne ikke stille meget op og tabte klart 3/5. Så var vi bagud 2-4.
Poul Arne var 2 ned efter 9. hul og på bag-9 bølgede det frem og tilbage. 2 gange fik Poul Arne udlignet, men måtte til sidst se sig slået 0/1. Nu så det pludselig sort ud, da stillingen nu var 2-6.

Svend mødte den tidligere mangeårige PRO Derek Chad i 1. singlen, og Svend udnyttede Dereks milde gaver til at bringe sig 4 op efter 5 huller. Så gik det stille og roligt den forkerte vej, og efter 11 huller var Svend kun 1 op. Svend vandt dog 15. og 16. hul og dermed matchen 3/2. 4-6 til Aarhus.

Så var det op til Kirsten og Geoffrey at spille os i finalen og dermed sikre de første medaljer til Odsherred Golfklub. Kirsten og Geoffrey kom desværre hurtigt 2 ned efter 5. hul. Men nu levede de begge to op til deres ry som nogle af de bærende kræfter på veteranholdet – de var ubesejrede i puljespillet.

De fik vendt spillet og var lige efter 9 huller. Derefter spillede de gudegolf og spillede sig sikkert 3 op med 3 huller igen. Et delt hul via en bogey på 16. hul var nok til en sejr på 3/2, og dermed var Odsherred i finalen via en sejr på 8/6 over Aarhus og medaljerne var i hus.

Vi havde hermed kronet en succesfuld sæson med mindst sølvmedaljer, så alle var godt oppe at køre og mega glade.

Søndag mødte vi Kokkedal i finalen, og det skulle vise sig at blive en lige så svær opgave som forudset.

Vi gik dog alle til opgaven med stort mod og vilje til at kæmpe det bedste, vi havde lært.

Karin indledte mod en meget vanskelig modstander – Annette Cortsen – og kom 2 op efter 7 og 1 op efter 9. hul. Karin var meget tæt på at få ”skovlen” under Anette, da hun var 1 op efter 17. hul, men et skævt drive fra 18. tee førte til et tabt hul og dermed en delt match. Stillingen 1-1.

Ole var også 2 op efter 7. hul, men med en efterhånden noget stiv ryg kunne Ole ikke holde hele vejen hjem og måtte se sig slået 1/2. Stilling 1-3.

Henrik kæmpede godt, og var på intet tidspunkt bagud, men måtte til sidst nøjes med en A/S. Stilling 2-4.

Poul Arne fik for alvor ørerne i maskinen mod den danske veteranmester 2018 Helge Flou-Jensen og tabte stort. En skadet albue var nu nok medvirkende til resultatet. Stilling 2-6.

Foursome med Kirsten og Geoffrey kom meget hurtigt 4 ned, men fik det vendt til kun 1 ned. Tættere på kom de ikke, og de ender med at tabe deres første kamp i 2018 med 2/3. Stilling 2-10.

I 1. singlen mødte Svend en godt spillende Sverker Ölmestig, og det blev en meget tæt og spændende match. Stillingen bølgede frem og tilbage, og ingen var mere end 1 op. Ved turnen var stillingen A/S. Svend tabte 10. hul men vandt 11. hul. Lige. Efter 3 delte huller vandt Svend par-3 hullet 15. og kom 1 op. Et fabelagtigt par af Sverker på 16. hul betød lige igen. Svend vinder på ny et par-3 hul og er 1 op ud af 18. hul. Et skævt drive af Sverker giver Svend lidt fordel på det 520 m lange afslutningshul, men et par gode slag giver Sverker fordel på 18. green. Svend skal putte først og sænker et svært put. Hullet deles og Svend vinder dermed matchen. Det fik dog kun kosmetisk betydning, idet Kokkedal allerede havde bragt sig foran 2-10, men Svend fik pyntet på det samlede resultat til 4-10.

Selvom vi umiddelbart ser ud til at tabe stort, var det alligevel kun de små marginaler, der skilte os fra den helt store triumpf.

Holdet var dog helt euforiske over at have vundet sølvmedaljer, og alle syntes det havde været en pragtfuld oplevelse at deltage i slutspillet. At vi samtidig havde en fin social oplevelse som hold, gjorde ikke oplevelsen mindre.

Der skal også lyde en stor tak til Jeppe og Susanne Hvidtfeldt og Steen Storland for fin support på stedet, og til de øvrige spillere der har bidraget i løbet af sæsonen – John Hansen, Frits Guldbæk og Kurt Berntsen.

Svend Mathiasen

Holdkaptajn

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email