Solvogn Pokalen 2018

Lørdag den 28. juli startede 55 drenge og 10 piger. Allerede kl. 7 begyndte de unge mennesker at møde op for at hente deres scorekort. Det var nogle rigtig glade ”drenge og piger” og temperaturen var ”kun” 22 grader. De fik alle sammen vand, frugt og muslibar med fra klubbens frugtsponsor ”Min Købmand” i Nyrup.  Forecaddies begyndte at møde op til deres vagter på nogle af de vanskelige huller. I løbet af 1. runde blev det varmere og varmere, og halvvejs på runden var der en  vand / frugtpost, som belv nydt. Efter 1. runde trak 3 drenge sig enten som følge af varmen, eller skade. Der blev serveret frokost i Café Solvogn til alle deltagere. De sidste fra runde 1 kom ind ca. 15.30, der var 2. runde i gang, med start kl. 13.30.

2.runde, ja, nu var der næste 30 grader, og det var ikke kun 1 flaske vand der blev bragt med, men 2 eller flere !!. Halvvejs fik de igen mere vand og frugt. En ung mand fra Smørum Golfklub som har deltaget flere gange, sagde at det var alt for varmt, han blev spurgt om han huskede sidste år, hvor vi måtte blæse turnering af 2 gange grundet regn, lyn og torden, om det var bedre, svaret var ”nej” J. Efter 2. runde var der endnu 2 drenge som måtte trække sig.

Alle som gennemførte 2. runde var totalt færdige og glædede sig til at komme hjem og i bad, de var meget trætte, og det er også ekstremt at spille 36 huller i den varme. Forecaddies og andre frivillige var også temmelig brugte.

3. runde, søndag den 29. juli. Start kl. 8.00 med den første bold og sidste bold sendt af sted kl. 11.00 uden problemer.

42 drenge og 10 piger havde klaret cuttet. Dagen startede lidt overskyet, men op ad dagen kom varmen igen. Alle tog 2 flasker vand med fra starten, og igen flere flasker halvvejs. Vi tror ikke Odsherred Golfklub nogensinde har udleveret så mange flasker vand, der var ekstra køleskabe i gang!  Efter runden var der pølser og sodavand til alle i Café Solvogn.

På banen fik man se fremragende spil fra de unge deltagere. Selvom vi ikke kunne give dem de mest optimale forhold, på grund af den varme sommer, så kunne man stadig se rigtig flotte runder.

Efter den første runde var det tæt i toppen, og spillerne lå tæt på par hos drengene. Hos pigerne var det også tæt, men her lå resultatet omkring +6 for de bedste.

2. runden var en meget varm affære, og det var for nogle spillere derfor svært at fastholde koncentrationen. Især pigerne havde det svært, da deres score var noget højre end i første runde. Hos drengene kunne toppen bedre holde sammen på det, så der blev derfor udskilt en lille førergruppe i denne runde.

Inden den sidste og 3. runde, der blev spillet om søndagen, var der som nævnt foretaget et Cut. Hos pigerne var dog alle med i sidste runde. Spillerne blev sendt ud på deres runde alt efter deres placering fra de første 2 runder, således at de som lå nederst på leaderboard skulle spille først.

Og med fører boldene sidst ude, kunne man se, at der være spænding om resultatet. Men igen kunne man hos drengene se, at de der lå forrest bedst kunne styre nerverne, og det var således også fra denne gruppe, man skulle finde vinderen. Hos pigerne blev der derimod rykket rundt på resultaterne.

Vinderne i pigerækken :

1 Nicole Bonde Lørup Smørum Golfklub
2 Cecilie B S Nielsen Furesø Golfklub
3 Katrine Roepstorff Københavns Golf Klub

Vinderne i drengerækken:

1 Frederik Birkelund Næstved Golfklub
2 Jacob Skov Olesen Næstved Golfklub
T3 Jens Kristian Thysted Holbæk Golfklub
T3 Sylvester Bizzarro Furesø Golfklub
T3 Frederik Birk Topgaard The Scandinavian Golf Club
6 Magnus Lomholt Københavns Golf Klub
7 Emil Priergaard Møn Golfklub
8 Filip Bendix The Scandinavian Golf Club
9 Sebastian Steensgaard Nielsen Furesø Golfklub

 

Det var 14. gang det Solvogn Pokalen blev afholdt. Det er en fornøjelse at se så mange unge mennesker spille så flot golf. En stor tak skal også lyde til præmiesponsorerne, Profil rejser og ProGolf Scandinavia.

Turneringsledere Henrik E. Andersen og Annethe Rolling

Herunder ses alle vinderne og flere fotos fra turneringen kan ses på facebooksiden Solvogn Pokalen Odsherred Golfklub.

Print Friendly, PDF & Email