Veteranholdet 2019 – referat runde 5+6

 

Fra 14-0 til 0-14.

Lørdag den. 17. august 2019

Veteranholdet nåede årets overordnede målsætning om forbliven i 1. division for veteraner via en hjemmebanesejr på 14-0 over Næstved lørdag d. 17. august 2019:

Specielt Karin Lund var meget opsat på at revanchere sin deltagelse ved DM for seniorer og veteraner. Det fik hun så eftertrykkeligt gjort, idet hun rundbarberede sin modstander 10/8. Flot spillet af Karin, der kun var få slag over banens par, da matchen sluttede.

Ole leverede noget blandet spil, men sikrede sig en god sejr på 3/1.

I 3. herresinglen lagde Poul Arne behersket ud med et lige drive kort af ”SAS-bakken” (!), men det rystede ham dog ikke mere, end at han kunne sikre sig en sejr på 2/1. Modstanderen var ikke i stand til at sikre sig udbytte, selvom Poul Arne stort set lave bougyes på de fleste huller.

Svend var i sin 2. single 2 up på turnen, men satte så turboen til og vandt klart 6/4.

Endnu klarere var John i 1. singlen, idet han vandt så stort som 7/5.

Foursome med Kirsten og Geoffrey kom efter en meget dårlig start hurtigt ned med 4 huller. Så fik de stabiliseret spillet og kom langsomt op til 2 ned efter 9 huller. Efter yderligere 5 delte huller vandt Odsherred 15. hul. 16. blev delt og 17 vundet, hvorefter stillingen var lige op ad 18. hul. Efter dårlige 3., 4. og 5. slag af Næstved blev hullet givet til en 1/0-sejr til Odsherred. Og dermed en total sejr på 14-0.

Stillingen efter 5 runder er den, at Kokkedal er ubesejret med 10 points, Odsherred 6 points, Hjortespring 4 points og Næstved fortsat uden points.

 

Søndag den 18. august 2019

Drog vi til Kokkedal, og det viste sig endnu en gang, at Kokkedal formentlig p.t. er det bedste veteranhold på Sjælland. Inden vi mødtes, havde Kokkedal allerede vundet rækken, ligesom vi var sikre på at ende på en 2. plads, så matchen var lidt uden den sædvanlige tænding, men til gengæld havde vi nogle meget hyggelige timer med modstanderne.

Selvom vi på papiret var underlegne rent indeksmæssigt, syntes jeg, at Odsherred gjorde god modstand mod de sidste 2 års slutsspilsvindere på deres svære hjemmebane, hvor specielt greens var blevet gjort meget hurtige til dagens spil.

Karin tabte de første 2 huller efter 3-puts og kom aldrig nærmere og endte med at tabe 2/3. Også Ole måtte indkassere et nederlag på 2/3.

Henrik Jørgensen kæmpede en brav kamp i en noget rodet match, men måtte til sidst notere et nederlag på 0/2.

Svend tabte også de første 2 huller, men fik sig kæmpet op til A/S efter 9 huller. Nærmere kom han dog ikke og endte med at tabe 1/2 til en godt spillende Sverker Ölmestig. John fik ikke et ben til jorden mod Kokkedals holdkaptajn og tabte klart 5/7.

Så var det op til Kirsten og Geoffrey at forsøge at sikre Odsherred nogle points i matchen. Kirsten sikrede med en birdie på 17. hul, at muligheden var til stede ned ad 18. hul med stillingen A/S. Efter 2 gode drives af damerne, leverede Geoffrey et fremragende slag til green, hvor bolden endte ”på hylden over hullet”. Det lignede en fordel til Odsherred. Kokkedalspilleren drawede sin bold godt men heldigt gennem en trækrone og ind tæt på flaget, medens bladede dryssede! Klar fordel til Kokkedal.

Kirsten puttede forsigtigt ned at bakke, og Geoffrey sikrede sig par. Kokkedal udnyttede dog det gode/heldige slag til green og vandt hullet med en birdie til en 1/0 sejr.

Vi måtte så registrere et samlet nederlag på 0-14, men humøret var dog højt, idet vi igen var lykkedes med at forblive i 1. division.

Slutstillingen blev at Kokkedal gik ubesejret gennem året med 12 points, Odsherred 6, points, Hjortespring 6 points og Næstved 0 points.

 

Svend Mathiasen

holdkaptajn

 

Print Friendly, PDF & Email